Dünyanın En Zengin İnsanının Telefonu Whatsapp Üzerinden Siber Saldırıya Uğradı!

Dünyanın en zengin insanlarından sayılan ve milyarlarca dolar servetin sahibi Jeff bezosun telefonun WhatsApp üzerinden Siber saldırıya uğramıştı  2019 senesinde gerçekleşen Bu olayda oldukça ciddi bilgiler ortaya sızdırıldı. Amazon'un kurucusu Jeff bezos yapmış olduğu açıklamasından oldukça önemli bilgilerin ele geçirildiğinden söz etmişti.

Bunların yanı sıra aynı zamanda Telegram kurucusu pavel durov WhatsApp’ın arka kapıları girme yöntemi ile çalındığını bildirmişti.

Birleşmiş Milletler WhatsApp’ı yasakladı

Amazon kurucusu Jeff bezosun başına gelen Bu talihsiz olaydan sonra Birleşmiş Milletler de çok hızlı bir şekilde devreye girerek önlemleri aldı. Birleşmiş Milletler çatısı altında bulunan hiçbir çalışanın WhatsApp kullanması mümkün değildir.

Yönetim, çalışanların WhatsApp’ı kullanmasını tamamen yasakladı.

 Pek çok kişi Her ne olursa olsun bütün aplikasyonların değişik güvenlik açıklarının bulunduğunu ve Birleşmiş Milletler’inin almış olduğu kararı pek onaylamadığını belirtti.

Beyaz Saray’da WhatsApp gerginliği

Yakın zaman içerisinde Amerika Birleşik Devletleri’nde başkanı seçimleri yapılmış ve başkanı Donald Trump seçimi kaybederek yeni seçilen Başkan Joe Biden’a bırakmıştı.

 Donald Trump zamanında Özellikle de seçim provokasyonların WhatsApp uygulaması üzerinde ciddi manada yapıldı ve konuyla ilgili çok somut kanıtlar belgelendi.

Aynı zamanda 2019 senesinde WhatsApp uygulamasında 12 adet virüs tespit edildi.

 Diğer kaynaklar WhatsApp’ın bazı ülkelerle anlaşmalı bir şekilde faaliyet gösterdiğini dahi dile getirmektedir .

Editör: Wan Haber