GENEL

Vanlılar kaldırımda yürüyemez oldu!

Van'ın merkez İpekyolu İlçesi'nde köstebek yuvasına dönen kaldırımlar vatandaşı bezdirdi.

Abone Ol

WanHaber / Ramazan Çetin

Van'ın merkez İpekyolu İlçesi'nde köstebek yuvasına dönen kaldırımlar vatandaşı bezdirdi. İlçe genelinde birçok noktada kaldırımlar kullanılamaz hale gelirken, belediyenin savunması ise 'pes' dedirtti.

İpekyolu ilçesine bağlı Uzun Sokakta (Lokman Hekim Hastanesi'nden Aydın Perihan Avm'ye doğru) bulunan bazı kaldırımlarlarda yürümek işkenceye dönüştü. Kaldırımların kırık olmasından dolayı su ve çamur birikintileri oluşurken, vatandaşlar ise kaldırım yerine yolda yürümeyi tercih ediyor. Bakımsız, kırık ve tehlike arz eden kaldırımlar için İpekyolu Belediyesi'nden umudunu kesen vatandaşlar, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'ya çağrıda bulundu.

Konuyla ilgili WanHaber'e açıklamalarda bulunan bir vatandaş, "İpekyolu Belediyesi'nden Uzun Sokak'ta bulunan kaldırımların yapılması için defalarca sözlü talepte bulunduk ama taleplerimiz bir karşılık bulmadı. Vatandaşların taleplerine kulak tıkayan İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bu ilçede halka hizmet etmeyecekse kime hizmet edecek? Biz sayın Valimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Bizleri İpekyolu Belediyesi'ne mahkûm bırakmasın. Büyükşehir Belediye Başkan vekili olarak kaldırımlara bir el atsın. Engellilerin bile hiçe sayıldığı kaldırımlar resmen köstebek yuvasına dönmüş." ifadelerine yer verdi.

İpekyolu’nda kullanılamaz hale gelen kaldırımlarla ilgili de İpekyolu Belediyesi’nden, “iş makinalarının ve kamyonların kaldırımlara çıkmasından ötürü tahribat oluşmuş. Bu yılki çalışma programında olmadığından dolayı kaldırımlarda herhangi bir iyileştirme çalışması yapılmayacak” açıklaması yapıldı.

Video: Nurgül Bakan