SAĞLIK

Vanlı kadınlardan farkındalık yürüyüşü

Vanlı kadınlar “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” etkinlikleri kapsamında bir araya gelerek yürüyüş düzenledi.

Abone Ol

WanHaber-ÖZEL

Van’da “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” etkinlikleri kapsamında organize edilen yürüyüşle, meme kanserinde erken teşhisin önemine vurgu yapıldı.

İpekyolu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri Sanat Parkı önünde yapılan yürüyüş ile başladı.

Yürüyüşün ardından Elite World Otelde, Meme Kanseri Farkındalık Söyleşisi düzenlendi.

Farkındalık yürüyüşü ve söyleşiye Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammed Taha Bostancı, İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Ayşegül Kahraman, kurum amirleri ve çok sayıda kadın katıldı.

“GEÇ KALMA SAĞLIKLI KAL”

Yürüyüşte “geç kalma sağlıklı kal”, “fark edersen çok şey farkeder”, “korkma! Farkında ol! Geç kalma” yazılı dövizleri taşıyan kadınlar, meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek istedi.

Meme Radyoloji Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Nurşen Toprak, Van İpekyolu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Semra Gümüş, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi İskan Çallı, meme kanserinde erken teşhis, tarama ve eğitim merkezleri ile kanser hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Haber: Fatma Öztürk / Oktay Dincer