Güncel

Vanlı çiftçilere tohum desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı, Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesinin işbirliğiyle çiftçilere arpa, buğday, yonca ve korunga tohum dağıtımı yapıldı.

Abone Ol

WanHaber / Fatma ÖZTÜRK

Vanlı çiftçilere arpa, buğday, yonca ve korunga tohum dağıtımı yapıldı.

Van Valiliği Vizyon Projeleri kapsamında, Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi ile Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Sertifikalı Tohum Dağıtımı Projesi” etkinliğine Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş ve Vanlı çiftçiler katıldı.

Çiftçilerin girdi sorunlarına destek olmak adına, yüzde 75’i hibe edilen tohumlar 13 ilçede bulunan çiftçilere dağıtıldı.

52 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ

Van Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Başkanlığı'nda gerçekleşen buğday, arpa tohum dağıtımında Van’ın ana ürünlerinden olan buğday ve arpa için 40 milyon TL Van Büyükşehir Belediyesi, 12 milyon TL Van İl Tarım ve Orman Bakanlığı ve yüzde 25 çiftçi katkısı olmak üzere toplam 52 milyon TL destek verildi.

“TOHUM DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Her zaman çiftçilerin yanında olduğunu belirten Vali Ozan Balcı, “Çiftçilerin yanındayız ve üretimi destekliyoruz. Geçen sene aldığımız tohumla bu sene aldığımız tohumun toplam değeri 170 milyondur. Bunun 50 milyonunu Tarım ve Bakanlığımız verdi. 120 milyonunu da belediyenin kaynaklarından sağladık. Devletin gerçek sahibi millete, milletin kendi kaynaklarını vermiş oluyoruz. 300 bin dönüm alana sertifikalı tohum ekmiş olacağız. İnşallah sertifikalı tohum desteğimiz devam edecek. Korunga ve yonca alımı da gerçekleşecek. Çiftçilerin mutlu olmasından büyük mutluluk duyuyorum. Şu an 19 tır toplamda ise 170 tır tohum getiriyormuşuz. Daha çok destek vermemiz lazım, sertifikalı tohum desteğimiz devam edecek” ifadelerine yer verdi.

“ÇİFTÇİLER VAN’A DEĞER KATIYOR”

Çiftçilere verilen destekler ve tarım alanında yapılan çalışmalar hakkında konuşan Vali Balcı, “Koyun projemiz devam ediyor, sıfır faizli ve beş yıl vadeli, şu ana kadar bin 425 haneye 142 bin koyun verdik. Ziraat Bankası’yla görüştük, 250 bin TL olan limiti 400 bin TL’ye çıkardık. Hedefimiz 10 bin aileye 1 milyon koyun vermek. Van’ın meralarında şu an 3 buçuk milyon koyun ve keçi var, biz kısa vadede 7 milyona hatta 10 milyona çıkarmak istiyoruz. Tarımsal sulama göletlerini yapıyoruz, arıcılığa destek veriyoruz. Geçen sene 300 bin meyve fidanı dağıttık, bu sene yine 300 bin meyve fidanı dağıtacağız. Van’ımızın kendi coğrafyasına uygun meyve fidanları olacak. Çiftçileri önemsiyorum, Van’a değer katıyorsunuz, her zaman üreticilerimizin yanında olacağız, kendilerine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.