ÇEVRE

Van’da o alan ağaçlandırılacak

Van Valisi Ozan Balcı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesi içindeki Dursun Odabaş Tıp Merkezi ve Tibbiye caminin hemen yanı başında bulunan arazinin ağaçlandırılacağını belirtti.

Abone Ol

Wanhaber / Ramazan Çetin

Yeşil alan konusunda gerilerde olan Van’da gün geçtikçe yeni fidanlar toprakla buluşturuluyor.

Van’ın çok fazla ağaçlandırmaya ihtiyacı olduğunu belirten Van Valisi Ozan Balcı da, el ele vererek daha çok fidan dikimi gerçekleştireceklerini söyledi.

Vali Ozan Balcı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesi içindeki Dursun Odabaş Tıp Merkezi ve Tibbiye caminin hemen yanı başında bulunan arazide incelemelerde bulundu.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında YYÜ'de düzenlenen etkinliğe katılan Vali Ozan Balcı, ardından YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ile birlikte yeni ağaçlandırma alanında incelemelerde bulundu.

Vali Ozan Balcı, ağaçlandırma projesinin Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi ortaklığında yürütüleceğini ifade etti.

Yaklaşık bin dönümlük alana 5️0 bin ağacın dikileceğini belirten Vali Balcı, yapılacak olan çalışmalarla Van’ın daha çok ağaçlandırılacağını vurguladı.