WanHaber-ÖZEL

Van’da Kızılay Haftası kapsamında anaokulu ve ilkokul çocuklarına yönelik çeşitli eğitici etkinlikler düzenleniyor.

Her yıl 29 Ekim – 04 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

Kızılay Van Şube Başkanı Uğur Demiroğlu, Kızılay Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler hakkında bilgilendirmelerde bulunarak şunları aktardı;

“29 Ekim - 04 Kasım tarihleri arasında kutluyoruz Kızılay Haftası’nı. Van’da bütün okulları ziyaret ediyoruz, anaokulu öğrencileri de bizi ziyaret ediyor. Burada Kızılay’ı tanıtıyoruz, animasyon ve çizgi film izletiyoruz aynı zamanda çadır da kurduk buraya. Burada çocuklara çadırı da gösteriyoruz. Okullara gidip ilk yardım eğitimleri veriyoruz, talep eden bütün kurumlara ilk yardım eğitimi veriyoruz.”

“KIZILAY HERKESİN GELMESİ GEREKEN BİR KURUM”

Afet durumlarında öğrencilerin bilinçlendirilmesine yönelik eğitimlerin Kızılay Van tarafından verildiğini belirten Demiroğlu, “Ani durumlarda neler yapılması gerektiğine dair eğitimler veriyoruz, bilgilendirmelerde bulunuyoruz. 4 ilçemizde başkanlığımız var, bu 4 ilçemizde aynı işlemler devam ediyor, bu kapsamda bizlere gelen STK’lar, kurumlar oluyor. Onursal başkanımız Sayın Valimizi ziyaret ettik. Kızılay herkesin mutlaka gelmesi gereken bir kurum, bizler burada gönüllüyüz yönetim kurulu olarak. Herkesin gelmesi lazım, Kızılay bugün afet durumlarında beslenme, çadır ve konteyner üzerine yardımlar gerçekleştiriyor” ifadelerine yer verdi.

VALİ BALCI’YA ZİYARET

Kızılay Haftası münasebetiyle Van Kızılay Şube Başkanı Uğur Demiroğlu ve beraberindeki heyet, Vali Ozan Balcı'yı da makamında ziyaret ederek bilgilendirmelerde bulundu.

Haber: Oktay Dincer

Editör: Ramazan Çetin