WanHaber - ÖZEL

Van'ın İpekyolu ilçesinde bulunan Atatürk Sanat Galerisi'nde "Sanat Işıltısı Epoksi Sanatı” adlı serginin açılışı yapıldı.

İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, Türkiye’nin ilk epoksi sanat sergisi sanatçısı Nur Aydın’ın katılımı ile sanat etkinlikleri çerçevesinde "Sanat Işıltısı Epoksi Sanatı” adlı serginin açılışı gerçekleştirildi.

40'ın üzerinde eserin sergilendiği açılışta tasarımlar, katılımcılar tarafından ilgi ile takip edildi.



Düzenlenen sergi açılışına, Van Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Umut Kasman, İpekyolu Belediye Başkan Vekili Yardımcısı Ayşegül Kahraman, Epoksi sanatçısı Nur Aydın, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen serginin açılış kurdelesi protokol tarafından kesildikten sonra sergi gezilirken, Epoksi sanatçısı Nur Aydın, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

"EPOKSİ ALANINDA İSTİHDAM SAĞLAMAYI AMAÇLADIK"

Sergiye ilişkin açıklamalarda bulunan İpekyolu Belediye Başkan Vekili Yardımcısı Ayşegül Kahraman, şu ifadelere yer verdi, "Van'da İpekyolu olarak sanat galerimizde bir ilke daha imza atmış olduk. Nur Aydın hanımefendi epoksi alanında hem Türkiye'de hem de dünya çapında tanınan isimlerden birisidir. Bizim amacımız Nur hanımla Van'da epoksi sanatını buluşturmaktı. Epoksi alanında hocalarımıza eğitim aldırdık. Sadece İpekyolu'nda değil, diğer ilçelerimizde ve diğer hocalarımıza da bu eğitimi vererek, kursiyerlerimize Van'da epoksi alanında bir istihdam sağlamak amacı ile bu sergiyi açtık."

"KADIN İSTİHDAMINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR..."

Düzenlenen sergiye ilişkin memnuniyet duyduğunu ifade eden Türkiye’nin ilk epoksi sanat sergisi sanatçısı Nur Aydın ise, "Van genel itibari ile çok göz alıcı, çok sakin, gerçekten cennet gibi bir yer. Keza gönlümüzle, keza eserlerimizle çok beğendik. 3 gündür buradayız.

Kıymetli hocalarımıza eğitimler verdik. Kadın istihdamına yönelik gelişmelerle, başkanımızın desteği ile şahane işler çıkacak. Van, epoksi sanatının en kıymetli halini insanlara yansıtacak. İnsanlar kapıdan girdiği gibi memnuniyet duyduklarını dile getiriyorlar. Biz de iyi işler yapmaya çalışıyoruz. En güzel halini sizlerle buluşturmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"Sanat Işıltısı Epoksi Sanatı” sergisi Perşembe gününe kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Haber: Mehmet Salih Giyci - Oktay Dincer

Editör: Haber Merkezi