EĞİTİM

Van'da deprem çalıştayı düzenlenecek

Türkiye Gazeteciler Yazarlar ve Aydınlar Birliği Platformu (TÜGYAP) Derneği, 4-5 Kasım tarihleri arasında Van’da deprem çalıştayı düzenleyeceğini açıkladı.

Abone Ol

WanHaber / Mehmet Salih Giyci

Türkiye Gazeteciler Yazarlar ve Aydınlar Birliği Platformu (TÜGYAP), 4-5 Kasım tarihleri arasında Van’da deprem çalıştayı düzenlemek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Kısa süre önce kurulan TÜGYAP, kentte bir çok çalışma yapmaya hazırlanırken, bunlardan birinin önümüzdeki ay düzenlenecek olan deprem çalıştayı olduğunu bildirdi. Van'da düzenlenecek çalıştaya alanında uzman birçok ünlü ismin katılmasının beklendiği kaydedildi.

Çalıştay hakkında açıklama yapan TÜGYAP Genel Başkanı Yasin İpek, 81 ilde pilot proje olacak deprem çalıştayına, tüm dinamiklerin desteğini beklediklerini aktardı.

DEPREM KOMİSYONU İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

Bu arada, TÜGYAP binasında Yasin İpek Başkanlığında "Deprem Çalıştayı" komisyon toplantısı gerçekleştirildiği de belirtilti.

Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan İpek, "Kurumlar arası diyalog, çözüm merkezi proje, mesleki eğitim çalışmaları, yardım kampanyalarımız ve önümüzdeki süreçte izleyeceğimiz yolu konuştuk. TÜGYAP icra kuruluna, katılan ve katılamayan tüm emek veren, icra kurulu üyelerimize teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

"DEPREM BİLİNCİNİ AŞILAMAYI AMAÇLIYORUZ"

TÜGYAP'ın sadece gazeteci ve yazarların değil, toplumda yer alan tüm dinamiklerin sesi olduğunu söyleyen Başkan İpek, "Tüm kurumların katılımıyla iki günlük çalıştay, sonrasında her hafta sırayla, emlakçılar, yap-satçılar ve müteahhitler, ilgili tüm branş mühendisleri, 4 hafta ayrı bölgede muhtarlar, anne ve baba eğitimleri, her okulda öğretmenler ve nihayetinde, AFAD, Üniversiteler ve Milli Eğitim desteğiyle anaokulundan üniversiteye uygulamalı ve teorik tatbikat çalışmaları gibi etkinliklerimiz olacak. Bu kapsamda bir yıl içerisinde deprem bilincini yüzde 70 oranında aşılamayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.