Wanhaber / Mehmet Salih Giyci

2018 yılından itibaren her yıl tüm dünyada kutlanan Erasmusdays Etkinlikleri kapsamında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından etkinlik programı düzenlenecek.

Etkinlikler, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve açılış konuşmaları ile start alacak.

Düzenlenecek etkinlik, Erasmus+ KA131 Yükseköğretim Öğrenci Hareketliliği Bilgilendirmesi, AB Formatında CV Hazırlama ve Europass araçları ile fırsatlarına erişim, ESC programı, SALTO-Youth tanıtımı ve Gençler için AB Fırsatları konularına ilişkin bilgilendirme ile devam edecek.

Erasmusdays Etkinliklerine, il protokolünün yanı sıra Mesleki Yeterlilik Kurumu Proje Uzmanı Hüdazan Yaşın, Van Valiliği AB Dış İlişkiler Bürosu Proje Uzmanı Betül Bekyiğit Subay ve Van Valiliğinden Gençlik çalışanı Hatice Subaşı katılacak.

1 hafta boyunca sürecek kutlamaya tüm öğrenciler davet edilirken, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Dünya çapında aynı hafta boyunca gerçekleşecek olan Erasmus Günleri'nin küresel kutlaması için 11 Ekim Çarşamba günü Cengiz Andiç Kongre Merkezi'nde bize katılın. Tüm öğrencilerimizi inanılmaz bir ErasmusDays kutlamasına katılmaya davet ediyoruz" denildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cengiz Andiç Kongre Merkezi'nde 11 Ekim Çarşamba günü düzenlenecek etkinlik, yapılacak konser ile sona erecek.

Editör: Haber Merkezi