WanHaber-ÖZEL

Van Milli Eğitim Müdürü M. Nurettin Aras, basınla bir araya gelerek, Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Aslen Vanlı olan Aras, “Memlekete hizmet etmek bizim için bir borçtu ve bu borcu ödemek üzere buradayım” dedi.

“İYİ Kİ MEMLEKETİMDEYİM”

15 yıldan uzun süredir yöneticilik görevi yaptığını belirten Van İl Milli Eğitim Müdürü Aras, “Bizi doğuran, büyüten, yetiştiren, ekmek yediğimiz memlekete hizmet etmek bizim için bir borçtu ve bu borcu ödemek üzere bugün burada bulunuyorum. İyi ki geldim, iyi ki buradayım, iyi ki memleketimdeyim. Geçen süre zarfında İstanbul gibi bir dünya şehrinde, bir dünya başkentinde devasa bir yapı içerisinde 15 yıldan fazla görev yapmanın bize verdiği tecrübe ve çalışma biçimi, iş süreçleriyle burada memleketimizde bu birikimi, bu potansiyeli elimizden geldiği kadar gücümüzün yettiği kadar aktarmak gayesindeyiz” diye kaydetti.

“BİZ VAN’A GÖNÜLLÜYÜZ”

Vanlı öğrencilerde büyük bir potansiyelin olduğuna değinen Aras, bu potansiyelin ortaya çıkmasına olanak sağlayacaklarını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Aras, “Van’ımız eğitim adına çok daha fazla çalışmayı hak ediyor, çok daha fazla bir potansiyeli hak ediyor. Çünkü gerçekten Van’ın şu an sahip olduğu kaynaklar oldukça iyi. Birçok ilden çok daha fazla kaynağa sahip olduğunu biliyoruz.

Çok genç bir nüfusumuz var, çok güçlü bir potansiyelimiz var. Bunu memleketin lehine, çocuklarımıza faydalı ve onların geleceğine doğru bir yön verecek şekilde eğitim potansiyelimizi, eğitim kaynaklarımızı kullanmak, onlara aktarmak bizim birinci gayemiz. Ben bunu başarabileceğimize inanıyorum çünkü biz Van’a gönüllüyüz, Van’a sevdalıyız, bu memleket bizim memleketimiz, bu vazifeyi biz yapmazsak, bu derdi biz dert edinmezsek bir başkası gelip bu derdi dert edinmez” ifadelerine yer verdi.

“ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ”

Topluma faydalı bireyler yetiştirmenin eğitimcilerin birinci vazifesi olduğunu vurgulayan Van İl Milli Eğitim Müdürü M. Nurettin Aras, “Elimizden ne geliyorsa yapacağız. Gücümüzün yettiği kadar, dilimizin döndüğü kadar bu süreci yürütmeye çalışacağız.

Bizden öncekilerin bıraktığı yerden bir yerlere taşımaya çalışacağız. Ben geçen yıllar içerisinde bizden önce bu vazifeleri yürüten tüm yöneticilere, bizden önceki il yöneticilerine, ilçe yöneticilerine, herkese Van adına, bizim evlatlarımız adına, camiamız adına teşekkür ediyorum. Biz bundan sonra yolumuza bakacağız, önümüze bakacağız ve çocuklarımızın, gençlerimizin daha iyi yetişmesi için, daha başarılı olması için topluma, kendine, ailesine, vatanına, milletine faydalı bireyler olarak yetişmesi için, kendi ayakları üzerinde durabilecek kabiliyeti edinmesi için ve gereken altyapıyı, eğitim altyapısını sağlamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Biz biraz, zaman zaman kendimize haksızlık yapıyoruz. Yani kendi sahip olduğumuz potansiyeli bazen görmezden geliyoruz. Aslında baktığınız zaman Van şu an fiziki kaynakları, kapasiteleri açısından, insan kaynağı açısından çok yeterli bir seviyede. Merkez ilçemizde, İpekyolu ilçemizde biraz yoğunluk yaşanıyor ama diğer ilçelerimize gittiğiniz zaman fiziki anlamda bir yeterlilik olduğunu görüyorsunuz. İpekyolu’nda okul ihtiyacımız devam ediyor” şeklinde konuşarak gerekli yerlerde görülen okul ihtiyaçlarının da giderildiğini belirtti.  

VALİ OZAN BALCI’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan yıkımlardan kaynaklı olarak önceliğin o bölgelerde olduğunu belirten Aras, önümüzdeki bir iki yıl içerisinde gerekli tüm kaynakların bakanlıklar tarafından da sağlanacağını belirtti.

Van’da, Vali Dr. Ozan Balcı’nın da destekleriyle çok sayıda anaokulu ve dersliğin yapıldığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Aras, “Sayın valimizin Van’da göreve başladığı günden bugüne kadar geçen süreçte çok ciddi anlamda fiziki alt yapı, fiziki kapasite oluşturulmuş. 111 adet anaokulu yapıldı Van’a, bu çok büyük bir olay Van için. Ayrıca çok sayıda derslik de üretildi.

Çok sayıda okul inşaatımız devam ediyor. İpekyol’unda, Edremit’te çok ciddi çalışmalar devam ediyor. İnşallah bunlar önümüzdeki yaz itibariyle tamamlanmış olacak. Bir kez daha teşekkür ediyorum Sayın Valimize, verdiği desteklerden dolayı” diye konuştu.

Öğrencilere her türlü desteği sağlamaya gayret gösterdiklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, Van’da eğitimin kalitesini arttırmaya yönelik çalışmaların yapıldığını belirtti.

Öğrencilerde kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşması gerektiğini belirten Aras, öğrencilere 2 buçuk milyon kitabın ulaştırıldığını sözlerine ekledi. 

Haber: Fatma Öztürk

Editör: Ramazan Çetin