Şok Eden Gerçekler! Turgay Tanülkü'nün Hayatı ve Cezaevi Serüveni

Türkiye'nin tanınmış isimlerinden biri olan Turgay Tanülkü'nün hayatı, adeta bir dramın içinde geçiyor. Peki, Turgay Tanülkü kimdir? Neden cezaevine girdi? İşte detaylar ve perde arkasındaki gerçekler...

Turgay Tanülkü, 1976 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nden mezun oldu ve sanat kariyerine başladı. Ancak genç yaşta, siyasi sebeplerle Ulucanlar Cezaevi'ne girdiğinde sadece 18 yaşındaydı. Hukuk fakültesi ve konservatuvar sınavlarını geçmiş olmasına rağmen, cezaevine düşmüş ve burada zorlu bir süreç yaşamıştı.

Cezaevi günlerinde, koğuş arkadaşlarını eğlendirmek için tiyatroyu cezaevine taşıyan Tanülkü, moral kaynağı olmuştu. Ailesi ise onun hapiste olduğunu bilmiyor, Almanya'da olduğunu sanıyordu ve hiç ziyaretine gelmemişlerdi.

Tanülkü, sanat hayatına cezaevinden çıktıktan sonra da devam etti ve birçok ödül kazandı. Özellikle "Kurtlar Vadisi" ve "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizilerindeki rolleriyle hafızalarda yer edindi.

Bugünlerde ise Turgay Tanülkü, Türkiye'nin önde gelen tiyatro oyuncularından biri olarak, sanatıyla ve hayatıyla ilham vermeye devam ediyor.

Kaynak: WanHaber Haber Merkezi