Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa kararı sonrası Türkiye'nin yeni Sağlık Bakanı olarak atanması beklenen Kemal Memişoğlu'nun kim olduğu, kariyeri ve bugüne kadar elde ettiği başarılar merak konusu. 1966 yılında Trabzon'da doğan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, aslen Rizeli olup, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1990 yılında mezun olmuştur. Tıp eğitimini tamamladıktan sonra Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1995 yılında Genel Cerrahi Uzmanlığını aldı. 1996-1998 yılları arasında SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapmıştır. Bu görevleri süresince edindiği tecrübelerle cerrahi alanda önemli bir birikim kazanan Memişoğlu, 1999-2000 yılları arasında Miami Üniversitesi Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon ünitesinde çalışarak uluslararası alanda da kendini geliştirme fırsatı bulmuştur.

Kemal Memişoğlu'nun Kariyerindeki Önemli Dönüm Noktaları ve Akademik Başarıları

Kemal Memişoğlu, 2000-2002 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda Başasistanlık yaptıktan sonra 2002 yılı sonunda PTT Hastanesi'ne Başhekim olarak atanmıştır. 2008 yılında Genel Cerrahi Doçenti unvanını alan Memişoğlu, 2016 yılında da Genel Cerrahi Profesörü olmuştur. Beykent Üniversitesi'nde 2007 yılında başladığı Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini 2009 yılında tamamlayan Memişoğlu, akademik alanda da kendini sürekli olarak geliştirmiştir. 2002-2012 yılları arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yapmış, sağlık yönetimindeki yetkinliği ve liderlik vasıfları ile dikkat çekmiştir. 2012 yılında İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak atandı ve bu görevi başarıyla yürüttü.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Görevinden Sağlık Bakanlığı'na: Kemal Memişoğlu'nun Yükselişi

06 Ekim 2016 tarihinde İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atanmış olan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, bu görevinde de büyük başarılara imza atmıştır. İstanbul'daki sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılmasında önemli rol oynayan Memişoğlu, sağlık sisteminin gelişimine katkıda bulunmuştur. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda bilimsel yayını bulunan Memişoğlu, akademik dünyada da saygın bir yer edinmiştir. Memişoğlu’nun evli ve üç çocuk babası olduğu bilinmektedir. Sağlık Bakanlığı görevine atanması durumunda, sağlık alanında Türkiye'nin daha ileriye taşınmasında önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir.

Sağlık Sektöründe Kemal Memişoğlu'nun Vizyonu ve Gelecek Hedefleri

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık sektöründe yenilikçi ve ileri görüşlü yaklaşımıyla tanınan bir isimdir. İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak görev yaptığı süre boyunca sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak için çeşitli projeler geliştirmiş ve uygulamıştır. Memişoğlu, sağlık sektöründe teknolojinin kullanımını artırarak, daha etkin ve verimli sağlık hizmetleri sunmayı hedeflemiştir. İstanbul’da yürüttüğü projelerle sağlık altyapısının modernizasyonuna büyük katkılar sağlayan Memişoğlu, sağlık hizmetlerinde hasta memnuniyetini artırmak için pek çok yeniliği hayata geçirmiştir. Sağlık Bakanlığı görevine atanması durumunda, bu vizyonunu ülke çapında uygulayarak Türkiye’nin sağlık hizmetlerini uluslararası standartlara taşımayı hedeflemektedir. Memişoğlu'nun liderliğinde sağlık sektöründe önemli reformların gerçekleşmesi beklenmektedir.

Kaynak: WanHaber Haber Merkezi