Güncel

Yapıcıoğlu, Van'da konuştu: ‘Önümüzdeki 100 yılı etkileyecek bir seçim yapacağız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Van’da düzenlediği miting öncesi HÜDA – PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, halka hitap etti.

Abone Ol

Wanhaber

Erdoğan’ın halka hitabından önce kürsüye davet edilen HÜDA – Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu konuşma yaptı.

“SON DÜZLÜĞE GİRDİK”
Seçime 9 gün kaldığını hatırlatan Yapıcıoğlu; “Hepinize çok teşekkür ederim. Son düzlüğe girdik. Geriye sayım başladı. 9 gün sonra sandık kurulacak. Ve inşallah önümüzdeki 100 yılı etkileyecek bir seçim yapacağız. Bu seçimin çok önemli bir anlamı var. Bu seçim gerçekten çok çok dikkatli olmamız gereken bir seçimdir. Bu seçimde iki seçim yapacağız.

Bir cumhurbaşkanı seçimi, bir de parlamento seçimi. Cumhurbaşkanlığında her ne kadar 4 aday varsa da, aslında seçimin iki kişi arasında geçeceği diğerleri tarafından da kabul ediliyor. Bir tarafta 21 yıldır birçok hizmet üreten şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. İnşallah 14 mayısta sayın cumhurbaşkanımızı, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde 2. defa cumhurbaşkanı olarak göndereceğiz ve ikinci yüzyılın inşa süreci başlayacaktır inşallah.” Dedi.

“Bir tarafta cumhurbaşkanımız diğer tarafta millet ittifakı adayı, CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu” diyen Yapıcıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu iki aday arasında aslında mukayese yapmak bile hata. Gerçekten karşılaştırmak bile hata. Ama sosyal medya üzerinde arkalarında uluslararası güçlerin de desteğini alarak öyle bir hava estiriyorlar, sanki iktidar garanti onlar için, iktidara geldiklerinde memleketin bütün sorunlarını çözecekler.” 

“VANLI KARDEŞLERİM BUNU UNUTACAK MI?”
Kahramanmaraş merkezli depremi de hatırlatan Yapıcıoğlu; “Geçtiğimiz şubat ayında 11 vilayeti etkileyen bir deprem felaketi yaşadık. 10 milyon vatandaşımızı etkileyen bir deprem oldu bu. Daha 2,5 ay geçtikten sonra konutların temeli yükselmeye başladı, bazı yerlerde anahtar teslimi yapıldı. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Vanlı kardeşlerim bunu çok iyi biliyor.

Evleri 2011 depreminde yıkılanlara TOKİ kısa sürede evlerini yapıp teslim etmedi mi? Peki Vanlı kardeşlerim bunu unutacaklar mı? Bunu unutmayın, CHP zihniyetinde yapmak yoktur, yıkmak vardır. Yapamayacaklarını yapacaklarmış gibi göstermek vardır.Bomboş vaatler vardır.” ifadelerini kullandı.

HÜDA – PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, şunları söyledi; “Yola çıktıklarında 6’lı masanın ortaklaştığı bir nokta vardı değil mi? Güçlendirilmiş parlamenter sistem, değil mi? Peki şimdi bunu konuşuyorlar mı? Hayır. Şimdi geldiler 7 cumhurbaşkanı yardımcılı bir sisteme. Mümin bir delikten iki defa ısırılmaz. Daha önce kandırdılar bir daha kandırmasınlar.

Bu seçimde, özellikle cumhurbaşkanlığı seçiminde niçin CHP adayına oy vermememiz gerektiğini birkaç madde olarak sıralarsak; Eğer Türkiye’nin 60 - 70 yıl, hatta 100 yıl geriye gitmesini istemiyorsanız CHP zihniyetine oy vermeyin. Tam bağımsız olmak istiyorsanız mandacı sisteme oy vermeyin. Şimdi değişmiş gibi yapıyorlar, mavi boncuk dağıtıyorlar. İnşallah bu zihniyete yine bir 14 mayıs günü, tam 73 yıl sonra millet diyecek ki ‘biz seni samimi bulmadık, seni muhalefete mahkum etmeye devam ediyoruz’ diyecek.”

“DÜNYANIN GÖZÜ BİZDEDİR”
Yapıcıoğlu, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı; “Dünyanın dört bir yanındaki mazlumların gözü bizdedir. Onların umutları kırılmasın diye inşallah 14 mayısta bir kez daha Recep Tayyip Erdoğan demeliyiz. Garip gurebanın üzülmesini istemiyorsak CHP zihniyetine geçit vermemeliyiz. Vesayet kurumlarının geri gelmesini istemiyorsan o zaman yeniden Recep Tayyip Erdoğan demelisin. Birileri çıkıp Kürtler iktidara oy vermemeli diyor.

Peki neden? Neden, Kürtler Erdoğan’a oy vermeyecekmiş. Gelir gelmez OHAL’i kaldırdığı için mi? Kürtçe yayın yaptırdığı için mi? Dilinizde serbestçe konuştuğunuz için mi? Kürtçe klasiklerin kültür bakanlığınca basıldığı için mi? Bu listeyi saymakla bitiremeyiz. Şimdi sözü üstadına bırakıyorum.” 

Mehmet Salih Giyci – Ömer Bildik