EKONOMİ

Emekliye "Maaşta kesinti" iddiası!

Yeni yayımlanan Orta Vadeli Program çerçevesinde, emeklilik durumundaki çalışanlardan genel sağlık sigortası primi kesilmesi gerektiği iddiası, pek çok emeklinin tepkisini çekmeye aday bir öneri olarak öne çıkıyor.

Abone Ol

Emeklilere Yeni Kesinti Geliyor!

Emeklilikte çalışanlardan sağlık primi alınması tartışılıyor henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, bu durum emekliler arasında büyük bir rahatsızlık yarattı. Sosyal güvenlik sisteminde yenilikler geliyor 2025-2027 yıllarını kapsayan bu program, sosyal güvenlik sisteminde yapılacak köklü değişikliklerin habercisi. Ekonomik sürdürülebilirliği artırmayı hedefleyen bu düzenlemeler, emeklilerin ve çalışanların yaşam standartlarını doğrudan etkileyebilir. Yapılacak düzenlemelerin ana hedefi, kişilerin daha uzun süre istihdamda kalmasını sağlamak olarak belirtiliyor.

Emeklilikte Alternatif Kesinti Seçenekleri Masada

Ekonomi bürokrasisinin gündeminde, çalışan emeklilerden sağlık primi kesilmesi önerisi öne çıkmış durumda. Hürriyet’te yer alan haberlere göre, farklı seçenekler masaya yatırılırken, bu uygulamanın emeklilerin ekonomik durumunu olumsuz etkileyebileceği düşünülüyor. Emeklilerin maaşları üzerinden yapılacak bu kesintilerin, birçok kişinin geçim sıkıntısına yol açabileceği ifade ediliyor.

Kesinti Oranları ve Yaş Sınırı Hakkında Belirsizlikler

Şu an için kesintinin hangi yaş grubuna uygulanacağına dair net bir bilgi yok. Ancak, 55-60 yaş aralığında bir sınır getirilmesinin gündemde olduğu belirtiliyor. Bununla birlikte, emeklilerden alınacak sağlık primlerinin, hangi maaşlardan kesileceği gibi detayların da netlik kazanmadığı ifade ediliyor. Bu durum, emeklilerin gelecekteki maaşlarını da belirsiz kılmakta.

Sürdürülebilir Bir Sosyal Güvenlik Sistemi Amaçlanıyor

Yetkililer, sosyal güvenlik sisteminin dengeye oturtulması ve yeni çalışma yapısının gerektirdiği düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguluyor. Eğer öneriler kabul edilirse, bu durumun ardından yasal düzenlemelerin gündeme geleceği kaydediliyor. Ancak, emeklilerin bu duruma nasıl tepki vereceği, ülke genelindeki sosyal huzuru da etkileyebilecek bir unsur olarak dikkat çekiyor.