WanHaber / Fatma Öztürk

İsrail’in Gazze’de uyguladığı vahşeti kınamakla yetinmeyen Edremit Belediyesi, üst üste radikal kararlar aldı. İlk olarak belediyeye bağlı işletmelerde İsrail menşei ürünlerin satışını durduran Edremit Belediyesi, Gazze’yi kardeş belediye ilan etti. Edremit’teki en işlek parka “Gazze” adını verecek olan Edremit Belediyesi, hayatını kaybedenler anısına da fidan dikecek.

edremit-belediye-baskani-ismail-say

İsrail’in uyguladığı soykırıma tepki gösteren Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say, meclis kararıyla birlikte ilçedeki boykotu arttıracaklarını ifade etti. Konuyla ilgili WanHabe’e açıklamalarda bulunan Başkan Say, bir yandan İsrail’e boykot uygularken, bir yandan da Gazze’ye yardım edeceklerini ifade etti. Edremit’te Gazze şehitleri için bir anıt yapacaklarını belirten Başkan Say, “onlar öldürdükçe biz yaşatacağız” ifadesini kullandı.

İSRAİL’E BİR BOYKOT DAHA!

Halk Bankası ile görüşen Edremit Belediyesi, çalışanların tüm kartlarını yerli ve milli kart sistemi olan “TROY”a geçirecek. Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Edremit Belediyesi, “Halk Bankası ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, çalışma arkadaşlarımızın tüm kartlarının yerli ve milli “TROY” kart sistemine geçme kararı aldık.” Paylaşımında bulundu.

F-hN5LDWgAA2s9B

Kaynak: WanHaber / Fatma Öztürk