WanHaber-ÖZEL
Van’ın afet ve deprem potansiyeli hakkında WanHaber’e özel açıklamalarda bulunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Afet Yönetimi ve Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van’da her 37 yılda bir deprem olduğunu belirtti.
Birçok kurumla interaktif bir iletişim süreci izlenerek çalışmaların yürütüldüğünü belirten Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, “Bizim çalışma yürüttüğümüz kurumlar elbette ki var, biz yaptığımız çalışmalar neticesinde fay hatlarının geçtiği bölgeleri tespit ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Yapılan araştırmalar neticesinde paydaş kurumlara gerekli bilgilerin de aktarıldığını aktaran Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, “Araştırmalarımız neticesinde fay hatlarının büyüklük potansiyellerini dile getiriyoruz, fay hatlarının hangi yerleşim yerlerinden geçtiği konusunda bilgilendirmeler yapıyoruz. Aynı şekilde hangi bölgelerin risk altında olduğunu, imar planlanmasında ya da yerleşim yerlerinin belirlenmesi noktasında hangi unsurlara dikkat edilmesi gerektiğine dair ilgili kurumları bilgilendiriyoruz” dedi.
“VAN GÖLÜ HAVZASI’NDA HER 37 YILDA BİR DEPREM OLUYOR”
Van Gölü Havzası içerisinde her 37 yılda bir deprem olduğunu söyleyen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Afet Yönetimi ve Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, ”Van Gölü Havzası içerisinde her 37 yılda bir deprem meydana geliyor. Bu durum herkesçe bilinen bir şey artık, örneğin 1945, 1976, 2011, 2020 depremlerini söyleyebilirim. Bizler deprem oluyor yıkılıyoruz ama maalesef ders çıkarmıyoruz. İstediğimiz kadar çalışalım, istediğimiz kadar proje yapalım hepsinden önce toplum tarafından bir şeylerin kabul edilmesi gerek” şeklinde konuştu.
Haber: Fatma Öztürk