GENEL

Bakanlıklar, üniversiteler, öğrenci ve mezunlar Van’da buluşacak

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ev sahipliğinde Van’da gerçekleştirilecek olan Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF) hazırlıkları devam ediyor.

Abone Ol

Wanhaber / Özel

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, öğrencilerin iş hayatını tanımaları ve istihdam edilebilirliklerinin artırılması amacıyla düzenlenecek olan DAKAF'24 03-04 Ocak 2024 tarihlerinde Van'da düzenlenecek.

11 farklı bölgede yapılan etkinliklerden biri olan "Doğu Anadolu Kariyer Fuarı" Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde Bitlis Eren, Hakkari, Iğdır, Muş Alparslan ve Siirt Üniversitelerinin paydaşlığında gerçekleştirilecek.

Düzenlenecek olan fuar öncesi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri ve Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, DAKAF'24 hazırlıklarını görüşmek üzere bir araya geldiler.

Geçtiğimiz hafta içinde de Van YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri ve Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler’in de katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, süreç hakkında istişarelerde bulunuldu.

REKTÖR ŞEVLİ’DEN ZİYARETLER

Van’da düzenlenecek olan DAKAF için Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli de Ankara’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirerek, önemli isimleri fuara davet etti.

03-04 Ocak 2024 tarihinde Van EXPO Fuar Merkezi'nde kapılarını açacak olan DAKAF'24'e, 6 üniversite, 5 Bakanlık ve 50 binden fazla öğrenci ve mezunun katılımı bekleniyor.

Üniversite öğrencileri ve mezunlarına, kamu ve özel sektör temsilcileri ile buluşma imkanı tanıyacak olan fuarda ayrıca mülakat simülasyonları, CV hazırlama, mülakat teknikleri, söyleşiler, paneller, konferanslar, yarışmalar, atölyeler, konserler gibi etkinlikler yer alacak.

Doğu Anadolu Kariyer Fuarı'na kayıtlar başladı. Kayıtların yetenekkapisi.org adresindeki "Öğrenci / Mezun Kaydı" bölümünden yapılabileceği aktarıldı.

Haber: Umut Tarhan