GENEL

Bakan Ersoy: Van'ın turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak için çalışıyoruz

Çeşitli programlara katılmak üzere Van'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapıköy Gümrük Kapısına giderek incelemelerde bulundu. Ersoy, “Master Planı ile Van'ın turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Abone Ol

WanHaber - Mehmet Salih Giyci

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Van’da, Kapıköy Sınır Kapısına gitti.
Burada gümrük kapısının son durumuna ilişkin yetkililerden bilgi alan Bakan Ersoy, gerçekleştirilen toplantıya da katıldı.

"KAPIKÖY SINIR KAPISINDA İNCELEMELERDE BULUNDUK" 

Ersoy, söz konusu Kapıköy ziyaretine ilişkin; "Tarihî, kültürel ve doğal zenginlikleriyle ülkemizin turizm harikalarından biri olarak öne çıkan Van'dayız. Doğu ile Batı’yı birleştiren tarihî İpek Yolu üzerinde bulunan Van'ın Kapıköy Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunduk. Ülkemiz ve bölge turizminin büyümesinde önemli birer kavşak olan sınır kapılarımızın daha da geliştirilmesi ve verimli hale getirilmesini değerlendirdik" dedi.

"VAN'IN TURİZM POTANSİYELİNİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Yatırımların artması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Bakan Ersoy, "Yatırımların artması, altyapının geliştirilmesi ve tanıtım faaliyetlerinin yoğunlaştırılması Master Planı ile Van'ın turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye kaydetti.