WanHaber-ÖZEL

 Van’da bir araya gelen AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, Filistin için yürüdü.

Yürüyüşün ardından Hazreti Ömer Camiinin önünde buluşan teşkilat üyeleri adına konuşan AK Parti Van İl Gençlik Kolları Başkanlığı Muhammed Çalağan, “Bugün burada Gazze’den günlerdir yükselen acı feryatlara, akan onca masum kana, dökülen gözyaşlarına seyirci kalamayan; mazlum ve masum coğrafyalar için her fırsatta hakkı ve hakikati haykıran AK Parti Van İl Gençlik Kolları Başkanlığı olarak Say Stop demek üzere toplanmış bulunmaktayız” dedi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana dünyanın gözü önünde, çok sayıda sivil can kaybının yaşandığı yeni bir çatışma ortamı oluşturduğunu ifade eden Çalağan, “1948 yılından bu yana devam eden çatışmaların kronikleşmiş bir hal aldığı Filistin’de; katil İsrail 7 Ekimden bugüne küresel vicdanı derinden yaralayan, çok sayıda sivil can kaybının yaşandığı yeni bir çatışma ortamı oluşturmuştur.

Her karış toprağının yoğun bombardımana tabi tutulduğu, orantısız gücün, savaşlarda dahi kullanımı yasak olan fosfor bombalarının kullanıldığı, en temel insan haklarının dahi hiçe sayıldığı, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı Filistin’de, İsrail tarihe bir kez daha adını kara leke ile yazdırmıştır” diye kaydetti.

Çalağan, açıklamasının devamında; “Gazze’deki yaşlı, çocuk, kadın her bir sivilin su ve gıda dahil temel ihtiyaçları edinmelerini bile engelleyen zalim İsrail’in bu gaddarlıkları karşısında ne yazık ki sözde insan hakları savunucuları sus pus olmuş, hatta kimileri İsrail’e destek için sıraya gelmiştir” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise yaptığı konuşmada; "Filistin'de çok net bir şekilde katliam yaşanıyor. Çocuklar, bebekler, kadınlar paramparça ediliyor. Avrupa Birliği'nin, ABD'nin ve diğer birçok ülkenin tavrı utanç verici. İnsanların evleri başlarına yıkılıyor ve sayı on binlerle ifade edilen bir katliama kadar varmıştır.

Batı'daki ülke liderleri İsrail'in yanında olduklarını söyleyerek bu katliamın devam etmesini mi istiyor? Filistinliler, kendi toprakları için ölmeye razı. Toprakları için şehit olmaya giden bir halk var. Bu nedenle bütün batı ülkeleri İsrail'in yanına gelse de eninde sonunda Filistin'in haklı davasında İsrail yenilenecektir, eninde sonunda İsrail, Filistin'in haklı davası karşısında yenilecektir, o topraklar Filistin halkına verilecektir” şeklinde konuştu.

Haber: Fatma Öztürk

Editör: Ramazan Çetin