Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, gençlerin yarıyıl tatilini en verimli şekilde geçirmelerini hedefliyor.

Standart kamp programına ek olarak ilgili kamp temasına uygun seminerlerle zenginleştirilmiş dopdolu bir içerik de gençlerle buluşacak. Bu yıl bu kapsamda milli ve manevi değerleri ele alan “Anadolu’nun Değerleri Kampı” ve yakın tarihin kırılma noktalarına ışık tutan “Yakın Tarih Kampı” olmak üzere iki farklı temada kamp düzenlenecek. Yarıyıl tatilini gençler için unutulmaz kılmak isteyen genel müdürlük, kış kamplarında standart kamp aktivitelerine de yer verecek.

İlki bu yarıyıl tatilinde gerçekleştirilecek kış kampları ile ilgili değerlendirme yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bir ülkenin, bir devletin gelişimi, o milletin içerisinden çıkacak olan değerlerle olur. Bu değerlerimizin başında da gençlerimiz gelmektedir. Bunun en önemli noktası da genç kardeşlerimizin kendilerini en iyi şeklide yetiştirebilmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı biz gençlerimize hayat dersi verilebilecek, hayat gelişimini destekleyecek, milli ve manevi değerlerine bağlı olarak kendini yetiştirebilecek her türlü imkanı sunuyoruz" diye konuştu.

Bakan Kılıç şöyle devam etti: "Bakanlığımızın imkanlarından gençlerimizin daha fazla faydalanmaları için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Gençlerimiz ülkemizin gelecekteki yönetiminde, kamuda olsun özel sektörde olsun hayatın her alanında görev alacak. Eğitim gören gençlerimizin geleceğini şekillendirmek, gelecek yürüyüşlerine yardımcı olmak için çalışmak aynı zamanda çok büyük bir özveriyi de gerektiriyor. Onlara yol gösterecek, destek olabilecek, yeri geldiği zaman ağabey, abla, yeri geldiği zaman da elinden tutup sohbet edecek bir dost, arkadaş olmak gerekiyor. Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 vizyonunda temel unsurunun gençler olduğunu biliyor ve buna göre hareket ediyoruz."
Kampa katılmak isteyen 18-22 yaş arasındaki gençlerin 5-15 Ocak 2016 tarihleri arasında başvuru formunu doldurup [email protected] adresine göndererek başvurularını yapması gerekiyor.  

Editör: Wan Haber